kiropraktor

Månedens Gründer Girl August – Mette Wangberg Storhaug

Hvem er du og hva gjør du?
Mette Wangberg Storhaug, driver egen klinikk som kiropraktor i Fredrikstad. Flyttet tilbake til Kråkerøy i 2010 etter studiet i England. Interesse for kiropraktikk for barn, unge og gravide, og sitter i styret i Norsk Forening for Barnekiropraktikk, en interessegruppe under Norsk Kiropraktorforening.

Hvorfor valgte du kiropraktikk?
Jeg har vokst opp med en mor som er kiropraktor, så jeg har vært kjent med yrket hele livet. Det var vel ikke akkurat gitt at jeg skulle gå den samme veien, men det å kunne jobbe med mennesker har vært viktig for meg. Da avgjørelsen var tatt og studiene i gang oppdaget jeg raskt en interesse for behandling av barn og gravide. Jeg var heldig med en god veileder under masteroppgaven min som omhandlet spedbarn. Med oppmuntring fra veileder startet jeg rett på en ny mastergrad innen ”Muskelskjeletthelse for barn og unge” ved siden av jobb som kiropraktor, og fullførte graden i 2013.


Etter 4 år med pendling mellom Fredrikstad, Askim og Halden, startet jeg fullt i Fredrikstad i 2014, og tok over klinikken ”Kiropraktorene i Centrum” i 2015. Jeg har alltid hatt lett for å engasjere meg, og med flytte fra en stor klinikk til en liten klinikk, kjente jeg litt på savnet etter kollegaer i hverdagen. Jeg begynte derfor å arrangere Østfoldkurs for alle kiropraktorene i Østfold, og ble også invitert til å sitte i styret i Norsk forening for Barnekiropraktikk.

Gjennom arbeid i foreningen har jeg fått utvikle andre egenskaper, både organisatorisk og som foredragsholder. Det innebærer andre utfordringer enn jeg har vært vant til, men også masse glede og inspirasjon til hverdagen.

Hva er ditt beste tips til andre gründere?
Engasjer deg! Mangler du et nettverk, skap deg et! Bli med på kurs og konferanser, vis interesse for faget ditt og potensielle medarbeidere rundt deg. Foreninger som Gründer Girls er helt ideelt, og er en ypperlig snarvei til å komme rett inn i et etablert nettverk. Det vil alltid ta tid å bygge opp en bedrift, uansett hvilket fokusområde du har, men med vennligsinnede mennesker rundt deg og et klart mål vil det være en prosess som er vel verdt å gå igjennom.

Hva er veien videre?
Jeg er så heldig at jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag. Klinikkjobb er det store fokuset enn så lenge, men både videre studier og forskning frister i fremtiden, helst i kombinasjon med klinikk for å kunne holde på noe pasientkontakt. Det er tross alt pasientene som ”lærer meg opp”, og ved å lytte til pasienten lærer jeg stadig noe nytt, og blir inspirert til å øke kunnskap ved å delta på kurs og samlinger.

Den største ”kjepphesten” min er bevegelse og ikke minst hverdagsaktivitet. Jeg deler ivrig ut treningsprogrammer til pasienter, og mener at mye av veien til bedre helse er aktivitet og bevegelse, og med små og overkommelige grep i hverdagen kan man bedre både livskvalitet og funksjon.

Hva er det beste med Gründer Girls?
Gründer Girls er en flott forening som gir et etablert nettverk av mennesker i samme posisjon som deg. Det er en samling av profesjoner som er helt unik, og som innebærer at vi kan lære av hverandre, og ikke minst ta lærdom av hvordan andre har løst utfordringer vi alle vil møte før eller siden.

Den fineste tanken med Gründer Girls må vel likevel være at du kan bli kjent med nye mennesker som alle kun vil deg vel, og som vil hjelpe deg på veien videre.

 

Følg Mette via hennes kanaler:
Hjemmeside:www.kiroicentrum.no
Hjemmeside norsk forening for barnekiropraktikk:www.barnekiropraktikk.no
Facebook: Kiropraktorene i Centrum / @kiroicentrum
Instagram: @kiroicentrum