rekeskallposen

Månedens Gründer Girl Juli – Ruth Mari Borch-Olsen

Hvem er du og hva gjør du?
Jeg heter Ruth-Mari Borch-Olsen, er 51 år gammel og driver Catch Rekeposer og rekeservering ANS.

Hvordan kom du på ideen om å utvikle rekeposen?
Ideen kom under forberedelse av rekeservering for meg og min mann og et vennepar. Det ble ganske enkelt snakk om at man skulle hatt en bedre løsning for håndtering av rekeskallet på en enkel, renslig og dekorativ måte. Altså et bedre alternativ enn å ha rekeskallet liggende på tallerkenen vi skulle spise av – eller sende rundt en plastpose eller lignede underveis. Det ble ikke mer snakk om dette den kvelden, men jeg kunne ikke slippe denne tanken fra meg – kanskje det var en forretningside’? Så fikk jeg kreft, og under den lange tiden med behandling og rekonvalesens fikk jeg mye tid til å gruble på dette. Jeg leste meg opp på grunder-blader som var i salg på den tiden, og etter hvert begynte en konkret produktidé å ta form.

Hvordan klarte du å komme deg inn på det store markedet?
Når jeg hadde en skisse på produktet kontaktet vi Innovasjon Norge og fikk god hjelp der til utforming av forretningsplan og etterhvert også etableringsstøtte. Støtten brukte vi til bistand fra profesjonelle firmaer til siste del av produktutviklingen og økonomiske og markedsmessige forhold. Et designbyrå i Fredrikstad lagde designet etter en skisse som min sønn lagde. Min far sveiset salgsstativ som kunne brukes i butikkene, og så var det møter med Norgesgruppen som var de første som vi fikk avtale med. De første posene ble produsert i Flensburg i Tyskland og dermed var vi i gang.

Hva er dine beste tips til andre for lykkes med sine ideer, samt få oppmerksomhet?
Vær sta og utholdende, kontakt Innovasjon Norge for hjelp. Ikke regn med suksess med det første, det tar lang tid å få markedsgjennomslag og lønnsomhet.

Hva kan vi se mer av fra deg fremover?
Jeg driver fortsatt i liten skala, men målsettingen er å øke volumet på salg av rekeskallposen og å utvide med andre produkter i samme design som også kan brukes i forbindelse med servering av reker og skalldyr; våt- og tørr-servietter, bord-remser m.m.

Hva synes du er det beste med Grunder-girls?
Flott å ha et nettverk med jenter som har noe av den samme hverdagen som meg – og at vi kan hjelpe å støtte hverandre. Og så er den sosiale delen også veldig bra.

 

Følg Ruth via hennes kanaler:
Instagram og Facebook: Rekeskallposen