Skjermbilde 2016-06-22 kl. 22.43.18

Månedens Gründer Girl for juni – Lillian Torbjørnsen Greni

Gründer Girls presenterer Lillian Torbjørnsen Greni!
Grunnlegger av Lillis Verden.

Hvem er du og hva gjør du?
Så lenge jeg kan huske, har jeg holdt på med alt innen sminke og hårbransjen, samt kostymer. Jeg er innehaver av Lillisverden, hvor jeg på oppdrag jobber som sminkør og maskør. Jeg har faktisk 25 årsjubileum i år. Alt handler om kreativitet. De gode ideene kommer når jeg minst aner det. Jeg har alltid vært veldig uredd og hoppet ut i det meste. Vil man noe, klarer man det meste, tenker jeg.

Jeg husker at jeg allerede som 6-åring begynte å klippe og style mine barbie-dukker.

Etter å ha drevet en egen frisørsalong i Fredrikstad sentrum, tok jeg som 19-åring et stort valg for å oppnå den drøm jeg lenge hatt. Jeg solgte alt jeg eide, og med nesten ingen penger pakket jeg bagen min for å reise til Hollywood og utdanne meg til makeup artist og maskør. Ved siden av studiene fikk jeg muligheten til å jobbe i et flertall større filmproduksjoner i Hollywood. Ikke bare lærte jeg meg masse, men jeg fikk gjøre det jeg lenge hadde drømt om.

Etter studiene dukket det opp en mulighet i Italia. Igjen pakket jeg sammen mine ting og kastet meg ut i neste eventyr. Jeg flyttet inn i en leilighet på hele 10m2, og jobbet døgnet rundt med å lage parykker. Dette var en tøff periode, men også veldig lærerikt. Når jeg senere flyttet hjem til Norge, hadde jeg ikke bare oppnådd drømmen min, men jeg hadde også masse erfaring med meg i bagasjen. Dette utviklet seg i den grad at jeg blant annet ble faglig leder på Nordisk Institutt for scene og studio i Oslo, og har utdannet over 500 elever i landet. Noe jeg virkelig brenner for og har fokus på, er å håndlage parykker til kreftsyke barn og voksne.

Fortell oss litt mer om Lillis verden og hva du har gjort for noe det siste
Jeg har jobbet som maskør i ulike filmer, reklamefilmer og større teaterforestillinger som «Jeppe på Berget på Chat Noir, og et flertall store forestillinger på Operaen som for eksempel; Madame Butterfly, La Boheme og Svanesjøen. Utover teaterverden, har jeg også jobbet på mange TV-serier for TV 2 som for eksempel; Hvaler-serien, hver gang vi møtes og Alarm 113.

I det siste, har jeg jobbet med Anno-byen i regi av NRK. Her er jeg parykk- og kostymeansvarlig, samt maskdesigner. Neste prosjekt fremover vil være å skape karakterene i Mossespelet i Nesparken i August. Dette gleder jeg meg masse til. Videre har jeg de siste 3 årene jobbet hardt for å skape et unikt tilbud til barn og voksne her i Fredrikstad. Jeg skreddersyr for eksempel «jålebord» for kvinnelige bedrifter, Anno-bursdager for barn, fashion-bursdager for barn og voksne, makeup-kurs og andre eventer for bedrifter. For, hva er ikke bedre enn å drive med det man synes er gøy?

Hva er dine beste tips til andre for å lykkes med sine ideer, samt få oppmerksomhet?
Mitt beste tips er at man aldri skal gi opp. Selv i den verste motbakke går det fortsatt oppover. Videre er mitt motto å behandle alle mennesker med respekt, uavhengig av status og alder. Utfør oppgave dine 100 prosent, og gjør aldri noe halvveis. Ha klokkertro på ideene dine, selv om andre er skeptiske. Ikke se på hvordan andre gjør det, ha kun fokus på ditt eget, og du vil lykkes.

Hva kan vi se mer av fra deg fremover?
Fremover skal Lillisverden jobbe med bursdagskonseptet, utdrikkingslag, jålebord og makeupkurs. Ellers kommer vi til å jobbe med film og teater, som blant annet Mossespelet i Nesparken.

Hva synes du er det beste med Gründer Girls?
Det beste med Gründer Girls er det å få kollegaer. Som selvstendig næringsdrivende er man ofte helt alene om ideer og har sjeldent noen å sparre med. Gründer Girls løfter meg fremover og frem snakker både meg, og min bedrift. Jeg synes også at det gode nettverket i Gründer Girls har hjulpet meg på mange måter. Å være med Gründer Girls er en god måte å bygge gode relasjoner og venner, synes jeg.

Lik Lillis Verden på Facebook

www.lillisverden.no