MBD_gg

Månedens Gründer Girl i mai – Mone Brimi

Gründer Girls presenterer Mone Brimi!
Grunnlegger av Mone Brimi Design og serien ARV.

Hvem er du og hva gjør du?
Mone Brimi, gift med Thomas, mamma til Mie Marisol på snart 8 år. En trønder bosatt i Fredrikstad.
Jeg jobber som web- og grafisk designer. Elsker det å kunne få utløp for mine kreative evner i hverdagen, så hobbyen min har på en måte
blitt jobben min. Bedre kan det ikke bli!

Du har nettopp lansert en putekolleksjon kalt «ARV». Fortell oss litt hvordan du kom på ideen og hvordan du utviklet den.
Jeg har vel alltid hatt lyst til å skape noe som er mitt eget. Jobbet en tid med keramikk og tenkte å satse på det, helt fram til jeg så noen puter med fargesterke og klare fotoprint fra By Nord. Jeg var helt frelst! Hobbyfotograf som jeg hadde vært fra barnsben av, så jeg nå en ny måte å vise foto og kunst på. Da bestemte jeg meg for at det skulle det bli. Store pynteputer – med et eller annet motiv! Hadde kameraet på slep i årevis, og tok bilder av natur og dyr. Men jeg ble aldri helt fornøyd. Jeg måtte jo skape noe som var mitt eget! Ikke være en kopi av alle andre som etterhvert kom på banen med omtrent de samme fotografiene av dyr og natur. Ikke var jeg – og er fortsatt ikke – fotograf, så de revolusjonerende magiske bildene klarte jeg aldri ta. I frustrasjon over å ikke komme noen vei, la jeg ideen litt på hylla. Årene gikk, men jeg glemte aldri dette jeg ville skape.

Jeg har alltid hatt interesse for vår gamle kulturarv og kunsthåndverket utført på disse. Vokst opp med nær tilknytning til seter-livet i fjellene i Lom, der min slekt kommer fra. Omsider så jeg konturene av et konsept i det fjerne. Et fotografi av utskjæringene på Osebergskipet fikk meg til å vite hvilken vei jeg skulle, og jeg tenkte da at konseptet egentlig har ligget rett foran nesa på meg hele tiden.
Blant de 1000-vis av bilder fra utallige turer rundt om i Gudbrandsdalen og Jotunheimen, fant jeg et bilde jeg har tatt av Lom Stavkirke. Deretter dro jeg til Urnes Stavkirke for å ta bilder av de flotte 900 år gamle utskjæringene på eksteriøret der. Da ble serien ARV skapt.

For meg så handler det om så mye mer enn bare en pute. Jeg ønsker å ha et så kortreist produkt som mulig, og det er både
samfunnsengasjement og miljøhensyn som ligger til grunn for avgjørelsen. Derfor trykkes motivene i Sverige og monteres på
arbeidsmarkedsbedrifter i Oslo. Det er viktig å gi folk en mulighet til å komme ut i jobb, og sørge for at det er arbeidsplasser i
nærområdene. Samtidig ønsker jeg også å støtte Fortidsminneforeningen og deres viktige arbeid med verdifulle kulturminner i Norge. Derfor vil deler av mitt overskudd fra salget i serien ARV støtte foreningen. ENGASJEMENT har vært stikkordet i produksjonen.

Hva er dine beste tips til andre gründere for å lykkes med sine ideer?
Å omgi seg med flere som er i samme båt, som feks å være medlem i Grunder Girls. Å omgi seg med folk som er flinkere enn deg, så man kan
lære masse! Meld deg på kurs, konferanser og bli med på treff. Vær raus med de du har rundt deg, og sist men ikke minst; vær tålmodig! Hold fokus og la ideen vokse og gro.

Hva kan vi se mer av fra deg fremover?
Jeg håper å så lansert noen nye produkter i form av skjerf i silke og økologisk bomull, i serien ARV. Og kanskje et nytt putemotiv, men det
kan hende deg ikke kommer før neste år. Men putene og grunnverdiene i serien skal ut, fram og opp!

Hva synes du er det beste med Gründer Girls?
Grunder Girls har betydd enormt mye for meg. Fra jeg i starten var bombesikker på at jeg visste hvor jeg skulle, så har jeg nå forstått
hvor lite jeg egentlig kunne og visste om det som måtte til. Et fantastisk nettverk som har hjulpet meg på alle måter, og de jeg har blitt kjent med har hver og én bidratt til at jeg har kommet dit jeg er i dag.
Jeg anbefaler Grunder Girls på det varmeste og sterkeste til alle som er i samme båt som jeg har vært i.

 

Følg Mone via hennes kanaler:
Hjemmeside: www.monebrimi.design
Facebook: www.facebook.com/MoneBrimiDesign
Instagram: monebrimidesign