anette_hunden

Månedens Gründer Girl September – Anette V. Heiberg

Hvem er du og hva gjør du?
Jeg er en illustratør, designer og forfatter som holder til på Hvaler. Jeg har jobbet som selvstendig næringsdrivende i 15 år med kunder over hele verden. I løpet av de siste 10 årene har jeg illustrert over 60 barnebøker, inkludert 5 bøker som jeg har skrevet selv. De siste årene har jeg jobbet mer og mer med «surface pattern design» som er å illustrere mønstre som kan brukes på alt fra papirprodukter til klær, fortsatt med fokus på barn som målgruppe.

Hvordan kom det seg at du begynte som illustratør?
Som liten stiftet jeg sammen papir til bøker som jeg fylte med tekst og tegninger, så jeg har egentlig bare fortsatt med det samme og gjort det til yrket mitt. Ettersom jeg alltid har drevet med tegning og design var det naturlig å velge den retningen på skolen, og jeg vurderte aldri å skaffe meg et yrke som ikke hadde med dette å gjøre.

Continue reading

kiropraktor

Månedens Gründer Girl August – Mette Wangberg Storhaug

Hvem er du og hva gjør du?
Mette Wangberg Storhaug, driver egen klinikk som kiropraktor i Fredrikstad. Flyttet tilbake til Kråkerøy i 2010 etter studiet i England. Interesse for kiropraktikk for barn, unge og gravide, og sitter i styret i Norsk Forening for Barnekiropraktikk, en interessegruppe under Norsk Kiropraktorforening.

Hvorfor valgte du kiropraktikk?
Jeg har vokst opp med en mor som er kiropraktor, så jeg har vært kjent med yrket hele livet. Det var vel ikke akkurat gitt at jeg skulle gå den samme veien, men det å kunne jobbe med mennesker har vært viktig for meg. Da avgjørelsen var tatt og studiene i gang oppdaget jeg raskt en interesse for behandling av barn og gravide. Jeg var heldig med en god veileder under masteroppgaven min som omhandlet spedbarn. Med oppmuntring fra veileder startet jeg rett på en ny mastergrad innen ”Muskelskjeletthelse for barn og unge” ved siden av jobb som kiropraktor, og fullførte graden i 2013.

Continue reading

rekeskallposen

Månedens Gründer Girl Juli – Ruth Mari Borch-Olsen

Hvem er du og hva gjør du?
Jeg heter Ruth-Mari Borch-Olsen, er 51 år gammel og driver Catch Rekeposer og rekeservering ANS.

Hvordan kom du på ideen om å utvikle rekeposen?
Ideen kom under forberedelse av rekeservering for meg og min mann og et vennepar. Det ble ganske enkelt snakk om at man skulle hatt en bedre løsning for håndtering av rekeskallet på en enkel, renslig og dekorativ måte. Altså et bedre alternativ enn å ha rekeskallet liggende på tallerkenen vi skulle spise av – eller sende rundt en plastpose eller lignede underveis. Det ble ikke mer snakk om dette den kvelden, men jeg kunne ikke slippe denne tanken fra meg – kanskje det var en forretningside’? Så fikk jeg kreft, og under den lange tiden med behandling og rekonvalesens fikk jeg mye tid til å gruble på dette. Jeg leste meg opp på grunder-blader som var i salg på den tiden, og etter hvert begynte en konkret produktidé å ta form.
Continue reading

Skjermbilde 2016-06-22 kl. 22.43.18

Månedens Gründer Girl for juni – Lillian Torbjørnsen Greni

Gründer Girls presenterer Lillian Torbjørnsen Greni!
Grunnlegger av Lillis Verden.

Hvem er du og hva gjør du?
Så lenge jeg kan huske, har jeg holdt på med alt innen sminke og hårbransjen, samt kostymer. Jeg er innehaver av Lillisverden, hvor jeg på oppdrag jobber som sminkør og maskør. Jeg har faktisk 25 årsjubileum i år. Alt handler om kreativitet. De gode ideene kommer når jeg minst aner det. Jeg har alltid vært veldig uredd og hoppet ut i det meste. Vil man noe, klarer man det meste, tenker jeg.

Jeg husker at jeg allerede som 6-åring begynte å klippe og style mine barbie-dukker.

Etter å ha drevet en egen frisørsalong i Fredrikstad sentrum, tok jeg som 19-åring et stort valg for å oppnå den drøm jeg lenge hatt. Jeg solgte alt jeg eide, og med nesten ingen penger pakket jeg bagen min for å reise til Hollywood og utdanne meg til makeup artist og maskør. Ved siden av studiene fikk jeg muligheten til å jobbe i et flertall større filmproduksjoner i Hollywood. Ikke bare lærte jeg meg masse, men jeg fikk gjøre det jeg lenge hadde drømt om.

Continue reading