gg_web_patent
gg_aarsmøte17
julebord_gg2016

Velkommen til årets julebord for Gründer Girls

Vi ønsker deg hjertelig velkommen til julebord i gamlebyen i Fredrikstad!

Velkommen til Gründer Girls´julebord. En flott mulighet til å kose seg i hverandres selskap og til å knytte kontakter.

Dato: Fredag 18. november, kl 1900 og så lenge vi holder koken!
Sted: Gamle Melhuset, Hvelvet ved Mormors Cafe i Gamlebyen, Fredrikstad
Adresse: Raadhusgaten 18 B, 1633 Gamle Fredrikstad

Velkomstdrink, deilig mat og trivelig lokale koster 550 kroner.
Det er lov til å ha med medbragt drikke – og en venninne!
Alle som driver eller lurer på å starte opp sin egen forretning er i målgruppen – og er derfor hjertelig velkomne.

Continue reading

ksvkonferansen2016

Kvinner som våger 2016

Den 27. oktober har vi gleden av å ønske velkommen til årets «Kvinner som våger konferanse 2016»
– en møteplass for gründere, næringslivsledere og andre som ønsker faglig påfyll, større nettverk og inspirasjon.
I år holdes konferansen på Litteraturhuset i Fredrikstad.

Temaet for konferansen er «En gang gründer, alltid gründer». Hvilke drivkrefter og kriterier er det som gjør at en lykkes med sitt gründerskap. Og, hva er det som hindrer?

Continue reading

anette_hunden

Månedens Gründer Girl September – Anette V. Heiberg

Hvem er du og hva gjør du?
Jeg er en illustratør, designer og forfatter som holder til på Hvaler. Jeg har jobbet som selvstendig næringsdrivende i 15 år med kunder over hele verden. I løpet av de siste 10 årene har jeg illustrert over 60 barnebøker, inkludert 5 bøker som jeg har skrevet selv. De siste årene har jeg jobbet mer og mer med «surface pattern design» som er å illustrere mønstre som kan brukes på alt fra papirprodukter til klær, fortsatt med fokus på barn som målgruppe.

Hvordan kom det seg at du begynte som illustratør?
Som liten stiftet jeg sammen papir til bøker som jeg fylte med tekst og tegninger, så jeg har egentlig bare fortsatt med det samme og gjort det til yrket mitt. Ettersom jeg alltid har drevet med tegning og design var det naturlig å velge den retningen på skolen, og jeg vurderte aldri å skaffe meg et yrke som ikke hadde med dette å gjøre.

Continue reading

kiropraktor

Månedens Gründer Girl August – Mette Wangberg Storhaug

Hvem er du og hva gjør du?
Mette Wangberg Storhaug, driver egen klinikk som kiropraktor i Fredrikstad. Flyttet tilbake til Kråkerøy i 2010 etter studiet i England. Interesse for kiropraktikk for barn, unge og gravide, og sitter i styret i Norsk Forening for Barnekiropraktikk, en interessegruppe under Norsk Kiropraktorforening.

Hvorfor valgte du kiropraktikk?
Jeg har vokst opp med en mor som er kiropraktor, så jeg har vært kjent med yrket hele livet. Det var vel ikke akkurat gitt at jeg skulle gå den samme veien, men det å kunne jobbe med mennesker har vært viktig for meg. Da avgjørelsen var tatt og studiene i gang oppdaget jeg raskt en interesse for behandling av barn og gravide. Jeg var heldig med en god veileder under masteroppgaven min som omhandlet spedbarn. Med oppmuntring fra veileder startet jeg rett på en ny mastergrad innen ”Muskelskjeletthelse for barn og unge” ved siden av jobb som kiropraktor, og fullførte graden i 2013.

Continue reading

rekeskallposen

Månedens Gründer Girl Juli – Ruth Mari Borch-Olsen

Hvem er du og hva gjør du?
Jeg heter Ruth-Mari Borch-Olsen, er 51 år gammel og driver Catch Rekeposer og rekeservering ANS.

Hvordan kom du på ideen om å utvikle rekeposen?
Ideen kom under forberedelse av rekeservering for meg og min mann og et vennepar. Det ble ganske enkelt snakk om at man skulle hatt en bedre løsning for håndtering av rekeskallet på en enkel, renslig og dekorativ måte. Altså et bedre alternativ enn å ha rekeskallet liggende på tallerkenen vi skulle spise av – eller sende rundt en plastpose eller lignede underveis. Det ble ikke mer snakk om dette den kvelden, men jeg kunne ikke slippe denne tanken fra meg – kanskje det var en forretningside’? Så fikk jeg kreft, og under den lange tiden med behandling og rekonvalesens fikk jeg mye tid til å gruble på dette. Jeg leste meg opp på grunder-blader som var i salg på den tiden, og etter hvert begynte en konkret produktidé å ta form.
Continue reading

Skjermbilde 2016-06-22 kl. 22.43.18

Månedens Gründer Girl for juni – Lillian Torbjørnsen Greni

Gründer Girls presenterer Lillian Torbjørnsen Greni!
Grunnlegger av Lillis Verden.

Hvem er du og hva gjør du?
Så lenge jeg kan huske, har jeg holdt på med alt innen sminke og hårbransjen, samt kostymer. Jeg er innehaver av Lillisverden, hvor jeg på oppdrag jobber som sminkør og maskør. Jeg har faktisk 25 årsjubileum i år. Alt handler om kreativitet. De gode ideene kommer når jeg minst aner det. Jeg har alltid vært veldig uredd og hoppet ut i det meste. Vil man noe, klarer man det meste, tenker jeg.

Jeg husker at jeg allerede som 6-åring begynte å klippe og style mine barbie-dukker.

Etter å ha drevet en egen frisørsalong i Fredrikstad sentrum, tok jeg som 19-åring et stort valg for å oppnå den drøm jeg lenge hatt. Jeg solgte alt jeg eide, og med nesten ingen penger pakket jeg bagen min for å reise til Hollywood og utdanne meg til makeup artist og maskør. Ved siden av studiene fikk jeg muligheten til å jobbe i et flertall større filmproduksjoner i Hollywood. Ikke bare lærte jeg meg masse, men jeg fikk gjøre det jeg lenge hadde drømt om.

Continue reading

fruits limes cocktail raspberries drinks pink background 1440x900 wallpaper_www.wallpaperto.com_41

Grunder Girls Sommerfest

Minner om påmeldingsfristen til årets herlige sommerfest!
Vi ønsker å ta imot nye og eksisterende medlemmer til festen. Påmeldingsfristen er 3. juni, så meld deg på nå!

Velkommen til årets sommerfest fredag 10. juni kl 19.
Sol, god mat, fine Gründer Girls og topp stemning – hold av datoen allerede nå!

Sted: Peisstuen på Café Magenta
Mat: Nydelig indisk buffet og dessert laget av vår flinke Gründer Girl Alefiyah.
Drikke: velkomstdrikk og 1 glass til maten. Servering i baren.
Bindende påmelding til jegermed@grundergirls.no merket SOMMERFEST (gi også beskjed om evt allergener). Påmeldningsfristen er 3. juni. De som er påmeldt vil etter 3. juni motta en faktura for sommerfesten.
Pris: 550,-
Mer info kommer i neste nyhetsbrev, vi oppretter også et eget event på facebook.

Gled dere, jenter!

MBD_gg

Månedens Gründer Girl i mai – Mone Brimi

Gründer Girls presenterer Mone Brimi!
Grunnlegger av Mone Brimi Design og serien ARV.

Hvem er du og hva gjør du?
Mone Brimi, gift med Thomas, mamma til Mie Marisol på snart 8 år. En trønder bosatt i Fredrikstad.
Jeg jobber som web- og grafisk designer. Elsker det å kunne få utløp for mine kreative evner i hverdagen, så hobbyen min har på en måte
blitt jobben min. Bedre kan det ikke bli!

Du har nettopp lansert en putekolleksjon kalt «ARV». Fortell oss litt hvordan du kom på ideen og hvordan du utviklet den.
Jeg har vel alltid hatt lyst til å skape noe som er mitt eget. Jobbet en tid med keramikk og tenkte å satse på det, helt fram til jeg så noen puter med fargesterke og klare fotoprint fra By Nord. Jeg var helt frelst! Hobbyfotograf som jeg hadde vært fra barnsben av, så jeg nå en ny måte å vise foto og kunst på. Da bestemte jeg meg for at det skulle det bli. Store pynteputer – med et eller annet motiv! Hadde kameraet på slep i årevis, og tok bilder av natur og dyr. Men jeg ble aldri helt fornøyd. Jeg måtte jo skape noe som var mitt eget! Ikke være en kopi av alle andre som etterhvert kom på banen med omtrent de samme fotografiene av dyr og natur. Ikke var jeg – og er fortsatt ikke – fotograf, så de revolusjonerende magiske bildene klarte jeg aldri ta. I frustrasjon over å ikke komme noen vei, la jeg ideen litt på hylla. Årene gikk, men jeg glemte aldri dette jeg ville skape.

Continue reading